لباس هایتان را کمتر بشویید.

اگر بر روی لباس رنگ روشنتان شربت قرمز رنگ ریخته‌اید یا در لباس سفیدتان اثر عرق باقی مانده است، قبل از شستن آن ها را پشت و رو کنید. سپس آنها را پشت و رو آویزان کنید تا بیشتر هوا بخورند. شستشو با ماشین لباسشویی به نسبت شستن لباس با دست اغلب آسیب کمتری به لباس می رساند و به طولانی‌تر شدن عمر آنها بیشتر کمک می‌کند. با تعویض روزانه لباس ها می توانید مانع از کثیف شدن بیش از اندازه آن ها شوید و دفعات شست و شوی آن ها را کاهش دهید.

استفاده از شوینده‌های ملایم

استفاده بیش از اندازه از شوینده ها، لباس شما را کثیف‌تر می‌کند چرا  که کف زیاد آن به‌مراتب باکتری‌ها و کثیفی‌های لباس را در بافت پارچه نگه می دارد. درنتیجه ما نیز لباس‌های کثیف می‌پوشیم و یا مجبور می شویم آن ها را بیشتر بشوییم. بهتر است در صورت عدم شستن لباس با دست قسمت شوینده ماشین لباسشویی را در حد خط نرمال آن پر کنید. همچنین از شوینده هایی استفاده کنید کمترین آسیب را به لباس شما وارد می کنند، شوینده هایی که برای لباس کودک انتخاب می شوند معمولا دارای این ویژگی می باشد و به لباس شما کمتر آسیب می رسانند.

استفاده از آب سرد

برچسب روی لباس‌ها، بیشترین دمای شستشوی آن را به شما می‌گوید، اما به این معنی نیست که حتماً باید از این دما استفاده کنید. با استفاده از آب سرد، بیشتر لباس‌ها به‌اندازه کافی تمیز می‌شوند و مانند آب گرم باعث چروک شدن یا رنگ رفتگی لباس نمی شود. اگر لازم بود، برای تمیزی بیشتر می‌توانید از شوینده بیشتری که دارای پرکربنات سدیم است استفاده کنید.

دسته بندی بافت های مختلف

بیشتر مردم برای شستشو، لباس ها را به رنگ‌های روشن و تیره دسته‌بندی می‌کنند. نوع دیگر تفکیک لباس ها بر اساس بافت پارچه می باشد که می توانید به دو دسته بافت زبر و یا نرم ان ها را تفکیک کنید. با جدا کردن لباس‌ها با این روش از سابیده شدن لباس‌های نرم‌تر توسط لباس‌های سنگین‌تر جلوگیری می‌شود و دوام بیشتری خواهند داشت. هم‌چنین می‌توانید از دور آرام برای لباس‌هایی نازک‌تر مانند تی‌شرت ها و لباس‌زیر استفاده کنید.

خشک کردن در معرض هوا

پس از شستن لباس با خشک کردن لباس ها در معرض هوا، علاوه بر اینکه آسیب کمتری به بافت پارچه می رسد نور خورشید هم سبب متوقف شدن روند رشد باکتری های احتمالی موجود در البسه می شود. پس تا حد امکان البسه خود را در هوای آزاد خشک کنید.

استفاده از رخت آویز برای خشک کردن

اگر امکان خشک کردن البسه در هوای آزاد برای شما موجود نبود و در روزهای بارانی امکان استفاده از نور خورشید برای خشک کردن البسه را نداشتید. می توانید از رخت آویز و یا جالباسی های قابل حمل استفاده کنید.

نگهداری لباس های بافت دار در مکان خشک

لباس‌هایی که از پارچه‌های بافت‌دار دوخته شده‌اند مانند پلیورها، تی‌شرت و …، خیلی زود تغییر حالت می دهند و یا به اصطلاح گشاد خواهند شد. برای نگه‌داشتن چنین البسه ای به شکل اولیه شان، از آویزان کردن آنها اجتناب کنید. به‌جای این کار آن را تاکرده و نگه‌دارید. اگر به‌ناچار برای جلوگیری از چروک شدن لباس باید آن را آویزان کنید در ابتدا آن را پشت و رو کرده و بر روی آویز چوبی قرار دهید.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *